Lichaamsgerichte traumatherapie

Je lichaam wijst je de weg naar heling

Soms is iets dat je meemaakt zo heftig dat je het niet direct kunt verwerken. Het kan gaan om een eenmalige gebeurtenis of iets dat je gedurende langere tijd meemaakt of ervaart.

Ben je niet in staat om dit te verwerken, dan raakt je zenuwstelsel op den duur overbelast.

Duurt die overweldiging voort dan kan het zijn dat je, soms zelfs jaren later, lichamelijke of psychische klachten ontwikkelt. Praten over wat je is overkomen, helpt dan onvoldoende, omdat de energie vast zit in je lichaam.

Wat is lichaamsgerichte traumatherapie?

Bij lichaamsgerichte therapie heeft je lichaam letterlijk het voortouw. Dat geeft aan wat er nodig is en in welk tempo, zodat de vastgezette energie weer vrij komt.

Je leert (weer) luisteren naar je lichaam en merkt dat je lichaam niet langer los staat van je geest. Je bent weer een geheel.

Stapje voor stapje merk je hoe je lichaam zich opent, hoe blokkades verdwijnen en klachten verminderen.

Voor wie?

Deze therapie is voor jou als je:

  • fysieke of psychische klachten hebt overgehouden na een overweldigende, schokkende gebeurtenis of als je langdurig iets hebt meegemaakt dat je niet kunt verwerken.

Denk aan een auto-ongeluk, incest, verwaarlozing, getuige zijn van een brand, gepest worden. Het kan zelfs terug gaan tot je eigen geboorte die erg zwaar voor je is geweest.

Maar ook kleinere voorvallen bijvoorbeeld als een voor jou belangrijk persoon je heeft afgewezen, als je gewond bent geraakt, gevallen, een ongeluk hebt gezien.

  • Als je onverklaarbare fysieke of psychische klachten hebt waarvan de dokters zeggen ‘dat je er maar mee moet leven’. Dat kan gaan van een frozen shoulder, tot migraine tot depressie.
  • Vaak stress ervaart
  • Tegen burn out aan zit of al burn out thuis zit
  • Last hebt van slapeloosheid

Staat jouw klacht er niet bij? Neem gerust contact met me op.

Wat houdt de therapie in?

Het klinkt misschien vreemd, maar je lichaam ‘weet’ wat er nodig is, als je er maar naar luistert. In de veilige setting van mijn praktijkruimte help ik je om te ervaren wat je op dit moment in je lichaam ervaart, vanuit het hier en nu en je volwassen zelf.

Je hoeft niet terug naar de herinnering. Omdat het soms om grote hoeveelheden energie gaat die los komen, laten we de traumatische energie stukje bij beetje los. Jij leert zo zelf hoe dat werkt, zodat je weer de regie krijgt over je eigen leven.

Wil je hier meer over weten?

In het e-book Versterk je draagkracht, een gids, staat meer uitleg over hoe dat nou zit met je zenuwstelsel en vast zitten in de traumatische gebeurtenis. Ook staan er een aantal basisoefeningen in, die je helpen om je meer gewaar te zijn van je lichaam. 

Kosten

Een sessie kost 80 euro per uur. Na het eerste uur reken ik per kwartier.

De  behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Voor ondernemers is er wel de mogelijkheid de kosten voor de behandelingen in mindering te brengen op de winst. Informeer hiernaar bij de boekhouder, accountant of de belastingdienst. 

Over Leonore

Leonore Noorduyn is zielscoach en helpt jou met een combinatie van therapieën om weer goed of nog beter in je vel te komen: op naar een betere versie van jezelf!