Over Leonore Noorduyn

Hieronder vind je meer over wat mij drijft en raakt in mijn werk als 'ziels'coach.

Hoe is het nu werkelijk om een klant te begeleiden? 

Het is die ene traan die langzaam over een wang rolt. De diepe zucht die vanuit de tenen omhoog welt, waarna de mondhoeken opkrullen, nauwelijks zichtbaar. De ogen waarin ik haast wegzink als ze na een lange sessie weer open gaan. De blijdschap als blijkt dat iemand, voor het eerst van zijn leven, is blijven staan in de orkaan van het leven.

Krachtiger door het leven

Het zijn kleine signalen, maar oh zo diep voelbaar. Bij mijn klant. Maar net zo goed bij mij. Ik weet: er is weer iemand die krachtiger door het leven gaat, zonder steeds teruggetrokken te worden door boze demonen uit het korte of langere verleden. 

Weer iemand bij wie het nu veel fijner toeven is voor familie en vrienden.

Zo krijg je een sneeuwbaleffect. Prachtig toch?

En zo is het gekomen

Ik ben het vak letterlijk ingerold. Een dierbare naaste van me had het flink zwaar en ik daardoor ook. Handen in het haar en zo. Want wat ik ook probeerde om te helpen, het werkte eerder averechts. Uiteindelijk was er nog maar 1 conclusie mogelijk: als ik deze persoon wilde helpen, moest ik mezelf helpen.

En zo is het gekomen.

Praatsessies wilde ik niet. Inmiddels kende ik mezelf; ik had al eens een aantal malen bij een psycholoog gezeten. Met mijn snelle gedachten en perfect gebouwde afscherming was ik vooral bezig hem om de tuin te leiden.

Voelen bij de Journey of Helende Reis

Iemand raadde mij de Journey aan, ook wel Helende Reis genoemd. Om niet alleen te praten, maar ook te voelen. En voordat ik dat  voelen een beetje kon, had ik al wel de hele opleiding tot Journey Practitioner afgerond. Zo gaat dat bij mij, ik houd niet van half werk....

'Ik ga echt niet anderen hiermee helpen', dacht ik nog. 'Ik doe die opleiding alleen voor mezelf.' 

Mis gedacht, want nu is het mijn vak.

Ervaring en opleiding

Na de opleiding tot Journey Practitioner (2013), ook wel Helende Reis genoemd, heb ik tientalen dagen meegeholpen als begeleider bij Journeydagen, en dagen van de Paradisekids, bij kinderen (6 – 12), tieners (12 – 18) en volwassenen. De ervaringen die ik hier heb opgedaan heb ik deels verwerkt in mijn blogs

Maar pas tijdens de opleiding tot zielscoach (2019) viel het kwartje: ik start een eigen praktijk, naast mijn bedrijf als schrijfcoach en tekstschrijver. Dan kunnen al die mensen die me nu om raad vragen gewoon bij me terecht. Kan ik ze echt helpen!

En nu doe ik het mooiste werk dat er is: mensen op weg helpen naar een zonniger leven, zodat ook  zij gaan ervaren dat ze die zon van binnen brandend kunnen houden.

In maart 2023 heb ik de opleiding tot Body & Mind Language Coach en Trainer afgerond en op dit moment ben ik in opleiding tot geestelijk verzorger bij de Vrije Universiteit Amsterdam, beginnend bij de minor Spiritual Care

In mijn werk combineer ik alles wat ik heb geleerd. Naast de opleidingen ook: tantra, Tibetaanse meditatie en losse workshops die ik doe.

Wil je kennismaken of direct een afspraak maken?

Wat anderen over mij zeggen

"Tijdens de opleiding heeft Leonore laten zien dat ze betrokken en empathisch begeleidt, waarbij ze in een goede afstemming met de cliënt vraagstukken op zielsniveau exploreert, en op deze manier cliënten helpt om antwoorden op hun vragen te vinden. Daarnaast heeft ze gevoel voor humor en is niet bang om haar eigen persoonlijkheid onder de loep te nemen. Deze openheid komt de interactie met anderen natuurlijk ten goede. Ze is eerlijk en integer en heeft een ‘eigen’ wijze ontwikkeld waarbij ze cliënten benadert vanuit het beste wat ze kan inbrengen."

Maarten van Steenis, hoofdopleider Academie voor Zielscoaching

 

Dit is wat mijn klanten zeggen over mij, over de sessies en over het effect van de sessies.