Videotraining, Vergroot je draagkracht. natalia-figueredo-u8CPWyM2s2g-unsplash

Videotraining: Minder spanning, meer draagkracht 

Meer ontspanning en helderheid. Meer levenslust en levendigheid. Meer zekerheid en een gevoel van rust. En minder: last van pijn, spanning en angst of chagrijn. Dat komt allemaal binnen bereik als je de boel de boel laat en focust op wat zich in jou afspeelt. In deze videotraining help ik je daarbij. 

 

Hieronder vind je meer informatie over deze videotraining


De videotraining

De training bestaat uit 8 sessies, die elk weer bestaan uit 1 of meer video's met achtergrondinformatie, oefeningen en stap voor stap begeleiding. Hiermee kun je jezelf helpen om met meer rust en zekerheid door het leven te gaan. Kosten: 45 euro.

Interesse? Mail me (leonore@leonorenoorduyn.nl) je mobiele nummer en ik stuur je een tikkie. Zodra je die betaald hebt, ontvang je van mij de url en de toegangscode.

Wat bieden de video's je? 

Hieronder vind je een korte weergave van alle sessies die in de videotraining beschikbaar zijn. 

Je draagkracht vergroten. tim-stief-YFFGkE3y4F8-unsplash

Sessie 1 Je draagkracht vergroten

Je wil graag stevig in je schoenen staan. Nare ervaringen of gebeurtenissen blijven komen, daar kun je weinig aan veranderen. Hoe fijn zou het zijn als je in staat bent om daar evenwichtig op te reageren, zonder dat je eraan onderdoor gaat? In deze sessie leer je een oefening die je daarbij helpt. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe beter je in staat bent om moeilijke tijden het hoofd te bieden. 

Haal de scherpte van je angst af. valeriy-andrushko-x3dzBoQYrFA-unsplash

Sessie 2 Ontdek de rust van het NU

Veel van emoties ontstaan door gedachten als 'Straks ben ik werkloos', 'Straks wordt mijn moeder ziek', ' Straks ben ik degene die het virus verspreidt'. Of: 'Waarom hebben ze niet eerder .... gedaan, dan was het niet zo erg geweest', of: 'Hoe kunnen ze nou dat besluit hebben genomen.' Je leeft meer in het verleden of de toekomst dan in het nu.

Daarmee creëer je veel onrust, boosheid of angst. Terwijl je in het Nu juist rust, stilte of zekerheid kunt vinden. Deze sessie helpt je om in dat Nu te komen en te blijven, zodat je die stilte, rust, vreugde kunt opzoeken. 

Sessie 3 Haal de scherpte van je angst af

Angsten kennen we allemaal. Ze steken zo nu en dan de kop op, of je nu wilt of niet. Grofweg kun je twee dingen doen met die angst. Het ene is er weg van lopen. Dat is het geval als je de angst onderdrukt, doet alsof die er niet is of als je er vooral boos op bent. Het andere  is de angst toelaten. Dan omarm je je angst, je heet dat die welkom is en je onderzoekt wat je angst te zeggen heeft. Dan merk je dat je angst zijn scherpte verliest en verdwijnt. dat opent de weg naar de openheid in je.

In deze sessie onderzoek je je angst en ontdek je hoeveel ruimte, openheid en blijheid daardoor in jou ontstaat.  

Haal de scherpte van je angst af. samara-doole-peaTniZsUQs-unsplash

Sessie 4 Verwerk je oude angst

Verwerk je oude angst. boom in ochtendlicht_ariel-pilotto-Cs3ktFj5078-unsplash

Soms ondervind je een emotie die je compleet van je stuk brengt. Bijvoorbeeld angst. Het kan zijn dat die angst terug grijpt naar een angst die je veel eerder in je leven gevoeld hebt. Je werd toen zo overweldigd door wat er gebeurde, dat je geen kant uit kon met die emotie. Je hebt gedaan wat je toen wel kon, en waarschijnlijk iets onderdrukt. Helaas werkt onderdrukken niet op de lange termijn. Eens, of vaker, komt het weer terug.

Dan is het goed om dat onverwerkte verleden alsnog te verwerken. Dat kan namelijk. In deze sessie focussen we op de emotie angst en onderga je een helende werking van die oude angst.

Sessie 5 Zacht voor jezelf met de taal van je lichaam

Ons lichaam heeft ons zoveel te vertellen, alleen luisteren we vaak niet goed. We weten niet hoe, omdat we dat niet geleerd hebben. In deze sessie leer je de taal van je lichaam zodat je lichaam je ook kan helpen als het met jou niet zo goed gaat. Dit is ook een zachte ingang om (te) heftige ervaringen uit het verleden alsnog te verwerken, zodat je draagkracht groter wordt. (zie ook sessie 1)

Zacht voor jezelf met de taal van je lichaam. kate-stone-matheson-uy5t-CJuIK4-unsplash

Sessie 6 Leer je onderbuikgevoelens kennen 😉

Leer je onderbuikgevoelens kennen. boterbloem_kelly-sikkema-9kclaZJZfj0-unsplash

Je leert nog meer over de taal van je lichaam. Woorden zijn belangrijk, en ook heeft je lichaam een eigen, misschien wel geheime, manier van bewegen. Als je daar goed naar kunt luisteren, weet je hoe je spanningen kunt ontladen. Zelfs spanningen waar je je niet van bewust was. 

Sessie 7 Leer je emoties kennen

Sessie 8 Blijf in harmonie in een gesprek

Emoties zijn rare wezens. Soms willen we ze heel graag, zoals blijdschap en vrolijkheid. Andere willen we liever niet, zoals angst. En er zijn er die we nauwelijks kennen. In deze sessie nodig ik je uit om ze naar voren te halen en aandacht te geven. Hoe beter je dat kunt, hoe minder grip nare emoties op je hebben en hoe meer er een ondertoon komt van vertrouwen en zekerheid. 

Leer je emoties kennen. ray-hennessy-GL6ORxDMswI-unsplash
Blijf in harmonie in een gesprek. simon-matzinger-twukN12EN7c-unsplash

Lastige gesprekken escaleren gemakkelijk. De ander triggert je in je gevoelige plekken en voor je het weet nemen emoties het van over. De een rent weg. De ander wordt boos. Weer een ander slaat naar binnen en kan geen woord meer uitbrengen. Het is lastig om daar uit te komen. Met deze gesprekstechniek houd je harmonie. 

En als extra: een eenvoudige oefening om stress of pijn direct te verminderen. 

Wil je toegang tot de video's?

Als je me mailt met je mobiele nummer, dan stuur ik jou een tikkie voor 45 euro. Zodra je die betaald hebt, stuur ik je de inloggegevens. Daarna kun je voor zo lang als je wilt bij de video's.