Als angst je leven te veel beïnvloedt

Hij klimt wel eens expres op het dak en gaat daar op de rand zitten. Met zijn benen bungelend omlaag. Om angst te voelen. Expres ja! Mijn meditatieleraar.  Lees hieronder hoe dat zit en wat jij ermee kunt om met met jouw angst om te gaan.

Lees meer »

De weg naar je bron, je authentieke zelf

Authentiek zijn is soms zo lastig. De opgebouwde beschermingslagen zijn vaak zo vast en dik. Gelukkig is er soms onverwacht hulp. Denk maar aan een baby in je armen: het lijkt wel of die  ons terugvoert naar die diepe bron in onszelf. 

Lees meer »

Burn Out en de kracht van woede

Boosheid. Durf jij die te uiten of houd je deze emotie er zoveel mogelijk onder? Weet wat de gevolgen zijn: je houdt namelijk zoveel meer binnen. Totdat je er misschien zelfs burn out van raakt. Lees hier hoe dat anders kan, zonder anderen te beschadigen.

Lees meer »

Dat vreselijk nare hoeft geen trauma te worden

Waarom raak je nog steeds van slag als je terugdenkt aan die nare situatie? Waarom kun je je niet losmaken van de stress? Waarom houdt 'het' niet op? Aanwijzingen hiervoor geeft de polyvagaaltheorie van Stephen Porges. En vooral: wat helpt om wel tot rust te komen. 

Lees meer »

De spiraal naar beneden. En weer terug

De essentie van het traject zielscoaching? Nu het traject is afgerond wil Wilco daar wel wat over zeggen. Al vindt hij het lastig. Er is zoveel ten goede veranderd. Zoals het vertrouwen in zichzelf. Naast natuurlijk dat hij weer heeerlijk slaapt. Lees hier zijn verhaal.

Lees meer »

'Zorg goed voor jezelf'

Goed voor jezelf zorgen. Ja duh. Natuurlijk. Maar hoe doe je dat dan? Eindeloos veel tips zijn er te vinden op internet. Maar uiteindelijk gaat het erom dat jij ontdekt wat voor jou werkt. In dit blog een korte oefening die jou daarbij helpt. 

Lees meer »

Hoe zelfvertrouwen kan groeien

Onverwacht word ik voor de groep geroepen. En ik ga compleet blanco. Is dit mijn ergste nachtmerrie? Valt mee. Ik kon mijn zelfvertrouwen weer terug vinden. Waarna de woorden ook weer kwamen. Hoe zit dat? 

Lees meer »

Zelf je migraine verminderen

Vrijheid in mijn hoofd. En daarmee in mijn leven. Dat is wat de zoektocht naar geen/minder migraine me heeft opgeleverd in zes jaar tijd. Tijd om mijn verhaal te delen, want misschien heb jij er ook wat aan. 

Lees meer »