De Zielsreis of spirituele regressie 

Voor inzichten in levensvragen

De Zielsreis brengt je – in diepe trance - inzicht in levensvragen. Het is een vorm van regressie die je leidt naar herinneringen en antwoorden die op zielsniveau in je opgeslagen liggen.  

Zielsgelukkig

Intens gelukkig, op een niveau dat je het met je hoofd weet, en tegelijk volledig doorvoelt.

Dat is het moment dat je een stukje van je ziel raakt. Er is iets in je dat weet dat je zielsgelukkig bent.

Je hebt een gevoel dat je contact maakt met een dieper deel in jou. Je voelt verbinding, misschien heb je een eenheidsgevoel. Een gevoel van met jezelf zijn, of met anderen, met de wereld om je heen.

Je verlangens vervuld

Het is een moment waarop je verlangens vervuld zijn. Een moment lang. Door die zonnestraal die precies voor je voeten landde. Of door een glimlach van een onbekende die je voorbij fietste. Of omdat je al je dierbaren om je heen hebt en ze pret hebben. Zo’n moment. Of momenten.

Dat noem ik voor het gemak ‘contact hebben met je ziel’. Het lijkt of het ons overkomt, maar dat is een misvatting. Het zit in ons. Zomaar voor het grijpen, als je je ervoor open stelt.

Antwoorden vinden

In de Innerlijke Reizen waar ik mensen bij begeleid, komt die ziel boven. Het is de ziel die weet dat alles al in je zit. Kracht, geluk, liefde, speelsheid, haat, woede, zelfbewustzijn. Dat heb je misschien al ervaren.

Daarnaast is de ziel is nog meer. Zij (hij?) kan ook helpen antwoorden te vinden op vragen die je je misschien al je hele leven stelt:

  • Wie ben ik?
  • Waartoe ben ik op aarde?
  • Wat heb ik hier te leren?
  • Waarom is mijn geliefde bij me weg gegaan?
  • Waarom heb ik altijd zoveel moeite met ...?
  • Wat voor rol heb ik in mijn familie?
  • Wat is de dood?

Dit zijn voorbeelden van vragen die aan bod kunnen komen tijdens een spirituele zielsreis.

Wat is een spirituele zielsreis?

Een spirituele zielsreis is een speciaal soort hypno- en regressiesessie die je brengt op plekken waar je antwoorden vindt op levensvragen. In diepe trance ga je terug door je huidige leven, naar een vorig leven, en vandaaruit ga je via het sterven naar de plek waar de ziel zich ophoudt als het niet deelneemt aan een leven.

Deze zielswereld is een wereld van vrede, openheid, speelsheid en compassie. Het is een plek van diepe heling. Je ontmoet er andere zielen en vindt antwoord op levensvragen die je van tevoren hebt opgesteld en wat nog meer voorbij komt.

Voor spirituele en persoonlijke ontwikkeling

Let op: Deze zielsreis is gericht op inzicht en spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Voor het verwerken van trauma is deze reis niet geschikt.

Degene bij wie ik deze zielsreizen geleerd heb, Yvonne Weeseman, schrijft er dit over:

‘Het frequentieniveau waarop je de inzichten ervaart is anders dan het frequentieniveau waarop emoties en gedachten in het lichaam zijn vastgezet. Je verkeert tijdens een Zielsreis daadwerkelijk in een ander bewustzijn dan tijdens een Innerlijke Reis. De diepte van trance is van groot belang om toegang te krijgen tot zielsherinneringen.’

Altijd eerst een 'gewone' regressiesessie

Dit betekent dat als je een zielsreis wilt ondergaan, je eerst ervaring moet opdoen in Innerlijke Reizen, hypno- en regressiewerk. Ook is het belangrijk dat ik inzicht heb in hoe je reageert op de technieken van hypnotherapie en regressie. Daarom onderga je bij mij minimaal één, en mogelijk meer, voorbereidende sessies.

Een zielsreis duurt 3 tot 5 uur.

De methode waar ik mij op baseer is afkomstig van Michael Newton.

foto: Ahmad Odeh via Unsplash