Persoonlijke coaching - therapie

Je bent een geheel, met je gedachten, je gevoelens, je sensaties.

Dat geheel mag je bij mij ook zíjn: je praat, beweegt, bent stil, luistert naar dat wat zich binnen in jou afspeelt,  je tekent en danst misschien zelfs.

Je voelt, hoort, ziet, ruikt, proeft. In jezelf en om je heen. In het hier en nu, in het verleden en ook  in de toekomst.

Echt naar je luisteren

Ik luister naar je, stel vragen, reik je mogelijkheden aan of zet je ertoe aan stappen te zetten. Ik help je stilstaan bij oude herinneringen, emoties, gedachten, gevoelens, overtuigingen en sensaties in je lichaam.

Het effect hiervan is dat je oude pijnen kwijt raakt en nieuwe krachten opdoet of ze herontdekt. 

Waarom niet alleen praten?

Ik geloof er heilig in dat je lichaam en je geest horen samen te werken. Alleen praten kan helpen, maar vaak is juist dat lichaam nodig om voorbij je klachten te komen.

We zijn in de Westerse wereld dat contact met ons lichaam kwijt geraakt. We presteren liever met ons hoofd, in plaats van dat we luisteren naar ons lichaam. En als je al iets voelt druk je dat weg. Je wil geen hoofdpijn voelen, je wil geen trillend ooglid, je wil geen knoop in je maag. Je drukt het weg en veroordeelt jezelf. En als je al met je lichaam bezig bent, dan probeer je het tot grote prestaties te krijgen, je gaat marathons lopen of gewichten heffen zodat je lichaam er tiptop uitziet.

We vergeten ons lichaam

Maar juist doordat we dat lichaam liever vergeten of juist opzwepen tot prestaties, kunnen beschadigingen niet meer weg en bepalen zij ons leven. Dan lijkt het alsof die boosheid, die angst, die belemmerende gedachten ons hebben overgenomen in plaats van dat wij zelf aan het roer staan.

Door ons bewust te worden van alles wat in ons lichaam zit, ontstaat er ruimte en merk je dat je letterlijk weer steviger in je vel komt te zitten. Dan groeit je zelfvertrouwen en voel je de moed om veranderingen aan te brengen en dan doe je dat ook.

Over draagkracht en over problemen

Wat we precies doen, hangt ervan af wat jij hebt meegemaakt en hoe je je daar nu toe verhoudt, en daarom is zo’n mix van technieken behulpzaam.

Soms werken we vooral aan het versterken van je draagkracht. Je raakt gevoed met alles wat maar positief is. Dat zit al in je, het is alleen soms wat verstopt geraakt. Hoe groter je draagkracht hoe minder snel je geraakt wordt, en hoe minder snel je uit evenwicht bent. Ik noem dat ook wel de ‘positieve kant van een probleem’.

Soms gaan we tegelijk aan de slag met wat ik gemakshalve je probleem noem: dat wat onder je klachten zit, daar waar je klachten vandaan komen.

En soms zijn we vooral bezig met wat op het oog praktische zaken lijken, zodat je ook daadwerkelijk stappen zet die je je hebt voorgenomen.

Meestal is het een combinatie van alles.

Ik zet verschillende methodieken in:

Bij de sessies zet ik een scala aan methodieken in. Zo werk ik met:

En dan is er nog mijn intuïtie 😉. Een soort mix van alles wat ik ooit geleerd, gehoord en meegemaakt heb.

Datum: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag  

Locatie: Bennekom