Hypnose- en regressie-therapie:

Je onderbewustzijn inschakelen om beter te worden

We hebben van alles meegemaakt in ons leven; van fijn tot niet fijn tot regelrecht verschrikkelijk. Zoveel dat we gek zouden worden als alles ons nog elke dag levendig voor de geest staat.

Gelukkig hebben we een ingebouwd beschermingsmechanisme dat ervoor zorgt dat we maar een beperkt deel onthouden. Dat is helemaal fijn als het gaat om vervelende ervaringen.

'Verdwenen' herinneringen zijn er nog

Zijn die herinneringen dan weg? Nee, dat niet. Ze zitten wel ergens in ons opgeslagen. Je herinnert je bijvoorbeeld dat je met een vriendinnetje door de struiken struinde. Als je daaraan terugdenkt, of er met je vriendin over praat, komen er vaak veel meer details bij, waar je je eerst niet meer bewust van was. Of ineens komt er een geur voorbij of je ziet een plaatje die je rechtstreeks een – ogenschijnlijk - vergeten herinnering inbrengt. De herinnering zat er dus wel, hij was alleen even niet toegankelijk.

Invloed uit het verleden

Maar er is meer. Die gebeurtenis of ervaringen uit het verleden zitten niet alleen in je, ze hebben ook invloed op hoe je je nu voelt, reageert of gedraagt.

Een voorbeeld.

Je had een moeder die jouw broertje altijd voortrok. Je probeerde de aandacht van je moeder te trekken, maar ze lette gewoon niet op jou. Als reactie hierop besloot je om je gevoelens te verstoppen. Je groeide op, kreeg vrienden en kreeg een vrij gelukkig leven. Alleen heb je depressieve buien, heftig en regelmatig terugkerend, waarin je je moet voortslepen om de dag door te komen. Je snapt het niet, want je hebt toch best een goed leven?

Hoe kom je bij je onderbewuste?

Er zit dus iets in je onderbewuste waar je je niet bewust van bent. Hoe kom je bij dat onderbewuste? Want als je daar bij kunt komen en ermee kunt communiceren, kun je jezelf helpen om geen last meer te hebben van dat verleden.

Trance is daarvoor een prachtig middel. In een trancestaat is je denken in een sluimerstand en maak je veel makkelijker verbinding met je onderbewustzijn. Daardoor sta je ook open voor suggesties.

Hypnose is helemaal niet eng

Dit lijkt misschien eng, maar is het niet. Je hebt zo’n trance-staat vast al wel eens meegemaakt. Bijvoorbeeld als je in een flow zit te werken, je stopt, kijkt op de klok en ziet dat er al 2 uur verstreken zijn. Of als je een bekende weg rijdt en ineens ziet: oh, zijn we al hier. In beide gevallen ben je even in trance geweest.

In trance ben je gewoon wakker en in staat om te reageren. Als je niet meer wilt, kun je ook ieder moment uit de trance komen.

Krachtiger in het nu worden

Hypnose- en regressietherapie wil dus zeggen dat ik je in een trance-staat breng en je terug laat gaan  naar een verleden waar jij informatie over naar boven wilt halen. In deze trance-staat ben jij in staat te communiceren met je onderbewuste. Daardoor ben je in staat om dat verleden, letterlijk, te verwerken.

Je herprogrammeert als het ware je verleden, waardoor je in het heden een krachtiger, zelfbewuster versie van jezelf wordt.

Waarbij helpt hypnose- en regressietherapie?

Deze therapie is geschikt voor allerlei problemen. Denk aan:

 • stress en burn out
 • faalangst
 • overdreven perfectionisme
 • depressie
 • onverklaarbare angsten
 • fobieën

En ook:

 • Jezelf beter leren kennen
 • Zelfverzekerder worden
 • Je eigen kwaliteiten leren kennen
 • Leren omgaan met negatieve gedachten
 • Ontdekken wat je nu echt wil in het leven

Durf je de stap te zetten?