Online les: Leer je spanning loslaten

Onzekerheid, twijfel, wanhoop, spanning. Het zijn gevoelens vaar je lastig grip op krijgt en die je hele leven kunnen beheersen. Zelfs als je tegen jezelf zegt dat alles onder controle is. Hieronder verschillende video's die je helpen om zelf de regie te hebben. 

Online les

Controle en zekerheden zijn soms ver te zoeken, zeker met corona erbij. Het enige wat je dan kunt doen is vertrouwen.

Vertrouwen op de deskundigen, op de overheid, op de buren, op familie, op iedereen.

Maar misschien is het nog wel belangrijker om op jezelf te vertrouwen. Klinkt misschien raar, maar dat is het enige wat je werkelijk in de hand hebt.

Natuurlijk, ook ik voel soms de spanning opbouwen in mijn maag, mijn favoriete spanningsplek. Wat ik dan doe is mijn ogen dicht doen, diep ademhalen en me eventjes richten op die spanning.

Ik voel al het moois dat ik kan bedenken

Vervolgens denk ik aan iets heel moois, geweldigs. De narcissen die onverstoorbaar hun gele kleuren om zich heen strooien. De pimpelmees die heen en weer fladdert naar het nestkastje. De koolmees die als een dolle aan het fluiten is. Of ik denk terug aan dat hartverwarmende gesprek dat ik laatst had met een vriendin.

Het geluk van al dit moois laat door me heen stromen en ik voel hoe het zich in mijn armen nestelt. Daar stuur ik mijn aandacht dan een tijd heen. Totdat ik me helemaal opgeladen voel.

Vervolgens verplaats ik mijn aandacht weer op die spanningsplek in mijn maag. Hij zit er nog, maar is wel minder. 

Zo neem ik de regie over de spanning in mijn lichaam. Omdat dat het enige is waar ik zelf controle over heb in deze tijden.

Wil je ook leren en ervaren hoe je je eigen controle terugkrijgt?

Vergroot je veerkracht en merk hoe je meer ontspanning  opbouwt via de videotraining. Deze video's heb ik gemaakt in het begin van de lockdown, maart-april 2020. Via online meetings, die ik heb opgenomen en daarna weer bewerkt. Hier kun je meer informatie vinden. 

Kosten: 45 euro.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.