Eerste Hulp bij trauma; een persoonlijk verhaal met praktische handreikingen

Een spannend verhaal. Dat is wat er nu nog over is van die nogal heftige gebeurtenis, mede doordat ik mijzelf kon helpen. Nu als gratis e-book, met praktische handreikingen. Onderaan is de link.

Braaf hoorde ik de dame van slachtofferhulp aan. Maar ze voelde te afstandelijk, alsof ze een lesje opdreunde, ook al klonk ze heel aardig. Nee, aan haar zou ik niets hebben.

Bovendien, het was ook niet nodig, ik had mezelf geholpen. Want dat kon ik. Met wat ik geleerd had om anderen te helpen, kon ik goed mezelf helpen. Bleek.

Paniek en tranen

De paniek waarmee we weg waren gerend, had ik geobserveerd. Ik wist dat mijn lijf moest rennen. Om de adrenaline kwijt te raken en daarna weer tot rust te kunnen komen. Ik moest het beslist niet onderdrukken.

Net als de tranen die kwamen. Die moest ik laten komen.

En ’s nachts. Toen de beelden maar bleven komen en ik niet kon slapen. Ik gaf mezelf een Helende Reis en de beelden transformeerden in rust en stilte. Ze waren niet langer angstaanjagend.

Het hele verhaal als gratis e-book

Wil je het hele verhaal lezen? Behalve mijn persoonlijke - best wel spannende - verhaal, lees je hier ook wat er helpt om zo’n heftige gebeurtenis te verwerken. Dat helpt jou misschien ook in zo'n situatie. 

Spannend verhaal in een e-book 

Lees mijn verhaal en wat er helpt om traumatische ervaringen te transformeren. Ga naar deze webpagina