Body & Mind Language

Gebruik de wijsheid van je lichaam voor je heling

Ons lichaam is fantastisch. Het onthoudt alles wat wij al lang vergeten zijn. Zelfs dingen waarvan we dachten dat ze niet meer voor ons bestonden. Blije ervaringen. Maar helaas ook vervelende, nare, traumatiserende ervaringen.

De kracht van ons denken

Met ons denken kunnen we alles wat we als naar ervaren onderdrukken. Met denken kunnen we vaak ook weer een heel eind opkrabbelen. Niet voor niets bestaat het woord Wilskracht: daar zit een ontzettende kracht in.

De nadelen van ons denken

Maar als we:

  • vast lopen in ons leven, 
  • belemmerd worden door reactiepatronen die ons ooit hielpen, maar nu niet meer,
  • de lading nu werkelijk willen afhalen van traumatische ervaringen en situaties,

dan hebben die wilskracht, die gedachten van ons, hulp nodig van het lichaam. Pas als de wijsheid van het lichaam meedoet met verandering, kan de transformatie duurzaam worden.

De taal van het lichaam en van het denken

Dat is waar Body & Mind Language over gaat. Het is eigenlijk waar mijn hele therapie over gaat, en BML heeft dit expliciet als uitgangspunt. We gebruiken taal, woorden, zeker. En dat doen we vanuit het lichaam : het lichaam weet en laat zien, met vragen en woorden die hierbij aansluiten.

Dan komt er vanuit je lichaam en vanuit de woorden die jij gebruikt, inzicht en heling in dat waar je je wellicht nog niet eens bewust van was.

Hoe werkt Body & Mind Language?

Dat kun je het beste ervaren. (Sorry, dat is een grapje, maar toch ook weer niet 😉)

Een tipje van de sluier:

Je lichaam mag bewegen. Hoog laag, in de rondte, staand, liggend, springend. Op muziek, in stilte.

Body & Mind Language: voor workshops en individuele coaching

Body & Mind Language is een geweldig instrument om zowel in 1-op-1-coaching toe te passen, als in workshops en trainingen. Dat doe ik dan ook volop.

Interesse in Body & Mind Language?

Foto: michael-weidner-pswWdD0rQOY via unsplash