Helende Reis of Journeytherapie:

Onverwerkt verleden opruimen en stappen zetten naar vrijheid

Een Journey of Helende Reis is een specifieke vorm van een hypno- en regressiesessie.

NLP en de Journey of Helende Reis

De Journey is ontwikkeld door Brandon Bays en bevat elementen van Neuro Linguistisch Programmeren, kortweg NLP. In dit artikel vind je meer over de relatie tussen de Journey en NLP.

De Journey is een koepelnaam van verschillende ‘Reizen’ in je innerlijk. De therapeut begeleidt je via een geleide meditatie/visualisatie naar wat zich – diep – in je bevindt en weer terug naar het heden, en soms zelfs naar de toekomst.

Je boetseert jezelf met krachten

Onderweg kom je onverwerkte emoties tegen, stuit je op niet verwerkte situaties of ervaringen en overtuigingen die je tot in het heden belemmeren.

In de Reis boetseer je jezelf: je ontkracht belemmerende overtuigingen, verwerkt je emoties, verandert de manier waarop je complete herinneringen ervaart en je herontdekt helpende positieve krachten in jezelf.

In contact met  positieve bronnen in jezelf

Een van de elementen die veel voorkomen in een Journey is dat je in contact komt met wat je Bron wordt genoemd: een krachtig gevoel van bliss, warmte, stilte of liefde of iets wat daarop lijkt. Dit gevoel helpt in de Reis zelf, maar ook later bij omstandigheden waarin het allemaal wat minder prettig is.

Een denkbeeldig gesprek om je hart te luchten

Een ander element is dat je, op een veilige manier, je hart lucht tegen personen uit je verleden. Dit denkbeeldige gesprek is een krachtige vorm om nare ervaringen in het verleden te verwerken. Dit leidt ertoe dat je die personen kunt vergeven. Iets wat je niet voor die persoon doet, maar voor jezelf, zodat je, zonder wrok, weer verder kunt met je leven.

Ik combineer van alles

In mijn praktijk zet ik elementen van de Journey in waar ze zinvol zijn en combineer dat, waar nodig, met elementen uit andere methodieken.

Een Journey of Helende Reis iets voor jou?

Foto: veeterzy-sMQiL_2v4vs via unsplash