Jouw zin van het leven 

Weer genieten als je weet waar je het voor doet

Waar doe ik het allemaal voor? Wat heeft het voor nut? Waarom overkomt mij dit? Wat wil ik nou werkelijk, welke keuzes passen bij mij?

Of: Waartoe ben ik op aarde? Wat heeft werkelijk waarde voor mij?

Soms blijven dit soort vragen knagen. Wellicht na een groot verlies of als je merkt dat je niet meer blij bent met je relatie, je werk, je woonsituatie.

Geen vragen, maar nergens zin in

Of je hebt helemaal geen vragen, maar vooral een gevoel van leegte. Twijfels. Over jezelf, over je werk, je relatie. Je voelt je depressief, burn out, hebt geen energie om je dagen door te komen, je bent verslaafd, hebt misschien suïcidale gedachten.

Het komt geregeld voor dat dit soort klachten gerelateerd zijn aan zingevingsvragen. Vragen die te maken hebben naar de betekenis van jouw leven, van het leven.

Vragen en vragen

Heb je klachten, dan onderzoeken we of die te maken hebben met zingeving. Zo ja, dan help ik je antwoorden te vinden. Zo hanteer ik onder andere diverse vragenlijsten om met jou te zoeken naar wat er werkelijk speelt bij jou en om te ontdekken waar je kracht zit. Waar je blij van wordt.

Ben je toe aan iets nieuws en wil je veranderingen doorvoeren in je leven, dan help ik je die stappen ook daadwerkelijk te zetten.

Wanneer hebben je klachten te maken met zingeving?

Wanneer is het zinvol om te werken met zingevingsvragen?

Dat is bijvoorbeeld als je:

  • veel twijfelt over het behalen van je doelen en een laag zelfbeeld hebt
  • merkt dat je te weinig geld en tijd hebt en een overmaat aan stress
  • ouder begint te worden en fysieke ongemakken zich steeds meer voordoen en je wellicht niet de maatschappelijke positie hebt bereikt die je voor ogen stond
  • gezondheid achteruit holt, je terugkijkt op je verleden als niet goed en geen plannen meer hebt. 

Wil je weer zin en richting in je leven?

Foto: jeremy-wermeille-UE0C2FoPlJA via unsplash