Dwars door je angst heen

Online training: Persoonlijke groei door crisis

Gratis online sessies

Ontdek hoe je spanningen en angst los kunt laten en je draagkracht vergroot, zodat wat er ook gebeurt: jij kunt het aan. Ook helpt dit om je creativiteit (weer) te laten stromen. Iedere vrijdag om 10.30 uur, gratis online sessies, via zoom. 

Toegang tot videotraining 

Kun je niet bij de wekelijkse sessies zijn, maar wil je wel de training volgen?

De opnames zijn beschikbaar voor 15 euro. Hier is meer informatie over de videotraining

Alsjeblieft, laat het virus snel verdwijnen, zodat we weer ons oude leven kunnen oppakken.

Tsja, dat is wat we met z’n allen hopen. Alleen lijkt het virus zich er nog niet veel van aan te trekken... . Niemand heeft ooit zo’n crisis meegemaakt.

We kennen alleen persoonlijke crises

Een persoonlijke crisis, dat kennen velen van ons wel. Ik in ieder geval wel. Vreselijk. Hoe ik soms in mijn kamertje zat en dacht: ik wil weg. Gewoon weg. Weg van deze wereld. Mijn handen die de neiging hadden de haren uit mijn hoofd te trekken. Geen uitweg. Wanhopig.

Dat maak ik niet graag nog een keer mee.

Later, toen het weer goed ging, verzuchtte ik vaak: waarom moet ik eerst een crisis doormaken voordat ik in beweging kom? Omstanders knikten. Ze kenden het verschijnsel.

Dankzij mijn crisis zit ik nu wel prettiger in mijn vel

Toch ben ik op een bepaalde manier dankbaar dat mijn crisis mij dwong. Zonder dat was ik niet waar ik nu ben: met mijn bedrijf, maar vooral persoonlijk; in de diepe contacten die ik nu heb, in mijn relatie, in hoe ik me veel minder laat raken door nare omstandigheden, in hoe ik een soort bodem in me heb van zekerheid, wat er ook gebeurt.

Mag het ook zonder crisis .... 

Niet dat ik graag zo’n crisis doormaak. Alsjeblieft niet.

Maar het heeft me wel geholpen om stappen te zetten, en daar ben ik dankbaar voor. Misschien vooral dankbaar naar mezelf dat ik me niet door al die onzekerheid, wanhoop, angst in een hoekje heb laten duwen, maar juist op zoek ben gegaan naar hoe het anders kon. Hoe ik er anders mee kon omgaan.

Nu de wereld in crisis is

En dan nu deze wereldwijde crisis.  De wereld staat op zijn kop. Niemand heeft enig idee waar we over een paar maanden staan: wat is er dan nog overeind? Van onszelf? In ons land? In de rest van de wereld?

We hebben geen idee. Geen grip. Geen zekerheid. En we moeten verder, met die onzekerheid en ook de angst die continu op de loer ligt.

Wat nu, nu we geen grip hebben?

Gelukkig blijft er wel iets over: wijzelf. Net als met een persoonlijke crisis kunnen we deze wereldwijde crisis aangrijpen om zelf te veranderen en te groeien.

Het klinkt raar, maar al die angsten, spanningen en onzekerheden zijn de ideale ingang om dieper in jezelf te komen. En dat is de eerste stap naar groei. Zo was dat bij mij. Want dan ontdek je dat naast of dieper dan die angst nog veel meer is. Dat maakt dat angst zijn grip op jou verliest en je bijvoorbeeld je creativiteit vergroot. Je gevoel van eigenwaarde. Je gevoel van zekerheid.

Graag help ik jou via online meetings

Ik zou graag zien dat jij dat ook gaat ervaren en daar wil ik graag mee verder helpen.

Daarom geef ik de komende tijd iedere vrijdag om 10.30 uur een online meeting waarin ik je help stappen te zetten. Zodat je ervaart hoe het is om de spanning in je lijf los te laten, om te voelen hoe het is als angst ineens veel minder kracht heeft  en om te ontdekken hoe sterk jij van binnen bent.

Let op: wees op tijd

Let op: Klik zo'n tien minuten voor tijd op de link. Je komt dan in een virtuele wachtkamer waarna ik je toe laat. Ben je later? Dan kan het zijn dat je er niet meer bij kunt. 

Kan je er niet bij zijn?

Kun je niet op dit tijdstip, maar wil je wel graag meedoen? Dat kan. De opnames zijn beschikbaar als videotraining. Voor €15 krijg je toegang tot de pagina op mijn website waar ik ze allemaal neerzet.

Mail me je e-mail met je naam en je 06-nummer. Dan stuur ik je een tikkie en zodra je betaald hebt krijg je de toegangscode.