Als je gepest wordt op het werk, wat doen omstanders?

Omstanders hebben een cruciale rol bij pesten op het werk. Zij kunnen het pest- en intimidatiegedrag binnen de kortste keren stoppen. Als klein meisje sprong ik tussen de pester en de gepeste, zoals ik vertel in een korte video. 

Je doet het met elkaar

Waarom blijft pesten maar doorgaan? Hoe kan je het stoppen? Hoe zorg je ervoor dat het niet eens begint? De antwoorden heb ik niet. Wel is het mijn drijfveer om jou te helpen. Als je gepest bent of wordt. Maar ook om ervoor te zorgen dat de werksfeer veilig is en blijft.

Een korte video hierover. 

Stop het pesten, voordat het escaleert

Dat er gepest wordt op het werk, of eigenlijk, überhaupt dat er gepest wordt: ik kan het niet begrijpen. Zelf ben ik ook gepest toen ik klein was. En nu ik groot ben, wil ik jou helpen.

Pesten gaat onder je huid zitten. Je schaamt je ervoor. Maar wist je dat dat ook voor omstanders geldt? Dat was mijn drijfveer om een workshop te ontwikkelen om een veilige werksfeer te creëren en te behouden. Dat was voor mijn examen voor mijn opleiding tot Body & Mind Language Trainer en die ik nu bij jou op de werkvloer kan geven. 

Het beste is om het pesten voor te zijn, of liever gezegd, in de kiem te smoren. Daarvoor zijn omstanders cruciaal. Als er in jouw buurt iemand gepest of gediscrimineerd wordt, kun jij zorgen dat het stopt. Samen met de andere omstanders. Ontdek, leer en ervaar hoe je met je team, je afdeling, je hele bedrijf hieraan kunt bijdragen. 

Wil je meer informatie over deze bedrijfstraining?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.