‘Ik wil het gevoel van vrijheid terug in mijn leven'

Hij is gelukkig met zijn vrouw en kinderen. Toch voelt het alsof hij vast zit. Hij wil zijn gevoel van vrijheid weer terug. Mag dat, en kan dat?, vraagt hij zich af.

“Ik heb een prima leven, hoor. Een geweldige vrouw, twee hele lieve kinderen. Echt, beter kan ik me niet wensen. Ik houd van ze en zou ze voor geen goud willen missen. Toch knaagt er iets in me. Steeds maar weer. Dan zie ik voor me hoe ik, met mijn rugzak, rondtrok, toen ik een jaar of 25 was. Naar Scandinavië, IJsland, Canada. In mijn eentje. Zo vrij. Zo onbekommerd. Nu zit ik vast. In mijn baan. Ons huis. Ons gezin. Wat moet ik daar nu mee?”

Verraad aan zijn vrouw?

Peter heeft heel lang geaarzeld voordat hij me belde. Hij durfde geen gehoor te geven aan zijn twijfels. Hij hield toch van zijn vrouw? Was het geen verraad aan haar als hij zijn onvrede ging onderzoeken?

Zij zag dat gelukkig anders. Ze kende de twijfels van haar man, en zag het absoluut niet als verraad. Eerder als iets dat hij in zichzelf niet kende en beter wel kon leren kennen. Zij gaf hem het laatste zetje.

De hoogtepunten en dieptepunten in zijn leven

En nu zit hij hier. Voor hem ligt een groot vel papier. Eromheen potloden, stiften, draadjes wol, plakkertjes. Hij kijkt me wat hulpeloos aan. Moet hij hier echt mee aan de slag?

Twee  uur later. Over het vel loopt een lange lijn, met daaromheen de hoogte- en dieptepunten van zijn leven. Zijn reis rond de wereld staat er op gemarkeerd, met een grote stralenkrans eromheen. Net als de ontmoeting met zijn vrouw, de geboorte van zijn kinderen. Het verlies van zijn broertje.

De betekenis van je leven; en hoe nu verder

Het is de opmaat naar de zoektocht in zichzelf: naar de belangrijkste thema’s in zijn leven. Naar de betekenis van zijn leven. De taken die hij voor zichzelf ziet weggelegd. En hoe hij zich bij dit alles voelt. We gaan er stapje voor stapje doorheen en hij ontdekt zijn eigen rode draad, zijn kernthema’s.

De volgende keren gaan we verder met de stappen die hij wil zetten. Uitgaand van wat hij ten diepste wil. Ik heb er vertrouwen in dat hij daar ook uit komt. Mét zijn vrouw en kinderen en mét en voor zichzelf. Hij inmiddels ook.

Wil jij ook het gevoel van vrijheid terug in je leven?

Direct weten wanneer ik weer een nieuw blog heb geplaatst?

Ontvang mijn nieuwsbrief wanneer ik een nieuw artikel heb geschreven.
Hoe vaak dat is? Onregelmatig.

 

dit veld niet invullen s.v.p.

De foto komt van Unsplash: Stephen Leonardi

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.